6 Mei: Weg uit de Peel-dag!

  • 0

6 Mei: Weg uit de Peel-dag!

Weg uit de Peel-dag bij Buitencentrum De Pelen

Jeugdboekenschrijver Jacques Vriens schreef in het boek Weg uit de Peel over Janneke, dochter van een turfsteker, die begin vorige eeuw opgroeide in de Peel. Dit boek vormt het uitgangspunt voor de ‘Weg uit de Peel-dag’ en voor een heel ‘sPeelciale’ theaterproductie die in mei, juni en september op vier plaatsen (waaronder Ospel) in de Peel te zien zal zijn. Tijdens de Weg uit de Peel-dag op zondag 6 mei krijg je een voorproefje van deze theaterproductie en krijg je informatie over de Peel in vroeger tijden. De activiteit start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Eindtijd is ± 16.00uur.

Beleef de Peel
Tijdens de Weg uit de Peel-dag komt het verhaal van Janneke tot leven door de acteurs uit de theaterproductie ‘Weg uit de Peel’ die scènes uit de voorstelling spelen. Ze duiken, vaak onverwacht, langs de wandelroute op en nemen je mee naar vroeger tijden. Het zal de eerste keer zijn dat er iets te zien is van deze bijzondere theaterversie van het boek ‘Weg uit de Peel’. De route start in het Buitencentrum De Pelen met een korte introductiefilm en/of een voorleessessie van schrijver Jacques Vriens. Daarna kun je op pad in de Peel. De route is twee kilometer lang en loopt over een verhard pad. De activiteit is dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Jacques Vriens leest voor en signeert
Jeugdboekenschrijver Jacques Vriens is, samen met ‘zijn’ spelersgroep, de speciale gast tijdens de Weg uit de Peel-dag. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur leest hij voor uit eigen werk en vertelt hij over de theaterproductie waar hij ook de regisseur van is. In het Buitencentrum zijn verschillende boeken van de schrijver te koop en hij zal zijn boeken natuurlijk signeren. Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en succesvolste auteurs van jeugdboeken in Nederland. Hij is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Helmond. Tegenwoordig woont hij in Zuid Limburg.

Theaterproductie ‘Weg uit de Peel’
De theaterproductie ‘Weg uit de Peel’ gaat op 19 mei in première bij Buitencentrum de Pelen.
Natuurlijk zijn er voor deze, en alle andere, voorstellingen kaarten te koop op 6 mei.


Leave a Reply

Belangrijk voor spelers

Inschrijven Nieuwsbrief

Zoeken op deze site