De toneelproductie

‘Weg uit de Peel’ wordt gebracht in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt: De Peel.
Daarmee is de belangrijkste ‘hoofdrolspeler’ ook meteen bekend:
Met onze voorstellingen willen we het publiek op een andere manier kennis laten maken met de schoonheid en de historie van de Peel.

We zijn ons bewust van de kwetsbaarheid van de natuurgebieden waarin wij ons publiek ontvangen. Daarom zal er alles aan gedaan worden om de overlast voor mens, dier en milieu minimaal te houden. We maken de ecologische voetafdruk van ‘Weg uit de Peel’ dus zo klein mogelijk, bijvoorbeeld door het gebruik van energiezuinige ledverlichting en milieuvriendelijke aggregaten bij de uitvoeringen. Ook van de bezoekers vragen we in dit kader medewerking door hen te vragen om op de fiets te komen.

Omdat de natuur geen rekening houdt met provinciale grenzen doen wij dat, in de keuze voor onze speellocaties, ook niet: De uitvoeringen worden gegeven in/bij twee Limburgse en twee Brabantse plaatsen. Hiermee zoeken we bewust de samenwerking op tussen bedrijven instanties en mensen uit beide provincies. Iets dat, in onze optiek, best vaker zou mogen gebeuren…

De acteurs en de actrices zijn afkomstig uit beide Peel-provincies. In totaal zullen er per uitvoering ongeveer 200 (!!)  mensen, voor en achter de schermen, meewerken. Een flinke groep mensen dus die op professionele wijze geregisseerd, begeleid en verzorgd zal worden.

Door de omgeving waarin we dit bijzondere verhaal gaan vertellen, de samenwerking met lokale verenigingen en de initiatieven die we rondom de theaterproductie willen ondersteunen en initiëren is ‘Weg uit de Peel’ veel méér dan ‘een toneelstuk’. We willen er zoveel mogelijk  mensen van binnen en buiten de Peel bij betrekken zowel ‘jong’ als ‘oud’.

Naast de uitvoeringen omvat deze productie nog (veel) meer. We zijn op dit moment druk bezig met (bijvoorbeeld):
Een educatief programma
– Een speciale, meereizende, mini-expositie over het leven in de Peel
– Speciale rondleidingen door de Peel, in samenwerking met Staatsbosbeheer

Naast deze ‘verdieping’ zoeken wij graag de samenwerking op met bedrijven en organisaties die ‘iets’ met de Peel hebben om te bekijken op welke wijze we aanvullende initiatieven kunnen uitvoeren.
Voelt u zich aangesproken? Fijn!
Neem even contact met ons op en we gaan snel aan tafel om de mogelijkheden te bespreken!

De ‘makers’ van ‘Weg uit de Peel’ zetten zich daarvoor met hart en ziel in omdat wij ervan overtuigd zijn dat er nog steeds (te)veel mensen zijn die niet (goed genoeg) weten hoe sPeelciaal de Peel is!

Meespelen als figurant? Klik hier.
Op een andere manier meewerken? Klik dan hier.


Belangrijk voor spelers

Inschrijven Nieuwsbrief

Zoeken op deze site