De toneelproductie

‘Weg uit de Peel’ werd gebracht in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt: De Peel.
Daarmee is de belangrijkste ‘hoofdrolspeler’ ook meteen bekend:
Met onze voorstellingen wilden we het publiek op een andere manier kennis laten maken met de schoonheid en de historie van de Peel.

We waren (en zijn) ons bewust van de kwetsbaarheid van de natuurgebieden waarin wij ons publiek ontvingen. Daarom is er alles aan gedaan om de overlast voor mens, dier en milieu minimaal te houden. We maken de ecologische voetafdruk van ‘Weg uit de Peel’ dus zo klein mogelijk, bijvoorbeeld door het gebruik van energiezuinige ledverlichting en milieuvriendelijke aggregaten bij de uitvoeringen.

Omdat de natuur geen rekening houdt met provinciale grenzen deden wij dat, in de keuze voor onze speellocaties, ook niet: De uitvoeringen werden in het eerste ‘seizoen’ gegeven in/bij twee Limburgse en twee Brabantse plaatsen: Ospel, Deurne, Venray, Gemert.  De laatste reeks uitvoeringen, in 2019, werd gespeeld in Helenaveen: Op de grens tussen beide provincies. Hiermee zochten we bewust de samenwerking op tussen bedrijven instanties en mensen uit beide provincies. Iets dat, in onze optiek, best vaker zou mogen gebeuren…

De acteurs en de actrices waren afkomstig uit beide Peel-provincies. In totaal waren er per uitvoering ongeveer 150 (!!)  mensen, voor en achter de schermen, aan ‘het werk’. Een flinke groep mensen dus die op professionele wijze werd geregisseerd, begeleid en verzorgd.

Door de omgeving waarin we dit bijzondere verhaal vertelden, de samenwerking met lokale verenigingen en de initiatieven die we rondom de theaterproductie ondersteunden is ‘Weg uit de Peel’ veel méér dan ‘een toneelstuk’ geworden. We wilden er zoveel mogelijk  mensen van binnen en buiten de Peel bij betrekken zowel ‘jong’ als ‘oud’. We durven te zeggen dat we hierin geslaagd zijn!

De ‘makers’ van ‘Weg uit de Peel’ hebben zich met hart en ziel ingezet omdat wij ervan overtuigd zijn dat er nog steeds (te)veel mensen zijn die niet (goed genoeg) weten hoe sPeelciaal de Peel is!