Informatie voor bezoekers

Geachte bezoeker,

Binnenkort gaat u genieten van ‘Weg uit de Peel’, de heel ‘sPeelciale’ toneelvoorstelling naar het boek en onder regie van Jacques Vriens, gemaakt door Stichting de Theatermakers. Hopelijk kijkt u daar net zo naar uit als wij?!

Omdat deze uitvoering plaatsvindt in een heel bijzonder ‘theater’, midden in de Peel, informeren we graag over de regels die rondom de voorstellingen gelden. Wij vragen om uw medewerking om zo de overlast voor de omgeving te minimaliseren en de veiligheid te maximaliseren. Lees deze informatie daarom alstublieft grondig?

We spelen op het terrein bij Hoeve Willem III aan de Soemeersingel 127 in Helenaveen. Meer informatie over deze locatie staat op www.hoevewillemdrie.nl. De route hier naartoe brengt u al helemaal in de sfeer van de voorstelling: U rijdt door een prachtig stukje Peel, langs de ‘Helenavaart’. Dit is één van de kanalen die destijds werden gegraven om turf af te voeren uit verveningsgebieden en om het gebied te ‘ontwateren’. Helemaal passend in de sfeer van ‘Weg uit de Peel’ maar helaas ook een groot punt van aandacht voor de verkeersveiligheid:
Let hier goed op en matig uw snelheid!

Omdat we aan het milieu denken verzoeken we u om zoveel mogelijk te carpoolen of op de fiets naar de voorstelling te komen. Bij de speellocatie volgt u de aanwijzingen van onze parkeerwachters op. Voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator is een speciale parkeerplaats, die dichter bij de ingang van de tribunes lig, ingericht. Hiervan mag alléén gebruik gemaakt worden als daarvoor toestemming is gegeven door onze parkeerwachters. Zij geven ook aan waar deze parkeerplaats ligt.

U kunt voor aanvang, in de pauze en na afloop bij Hoeve Willem III terecht voor een drankje. Hiervoor kunt u bij de centraal gelegen productietent op het speelterrein uw consumptiemunten kopen (pinbetaling is mogelijk). Deze munten zijn alléén geldig bij uitvoeringen van ‘Weg uit de Peel’ en na afloop niet meer inwisselbaar tegen contanten.

U kunt gebruik maken van de toiletten bij Hoeve Willem III. U kunt gebruik maken van de voorzieningen in de Hoeve (hier is ook een invalidentoilet) en van de extra toiletunits die achter de boerderij zijn geplaatst. Tijdens de voorstelling gebruik maken van de toiletten is storend voor het overige publiek en voor onze spelers. Probeer dat dus te voorkomen.

Voor mensen die minder goed ter been zijn of gebruik moeten maken van een rollator of rolstoel reserveren wij enkele plaatsen vóór of óp de eerste rij van de tribunes.  Indien mogelijk wordt plaatsgenomen op een tribunestoel en wordt de rollator / rolstoel naast de tribune neergezet. Is dit niet mogelijk dan zijn er speciale rolstoelplekken vóór de tribunes. Onze stagemanagers geven aan waar deze plekken zijn. Voor begeleiders is per rolstoel één (= 1) plaats op de eerste rij gereserveerd.  

Om ± 20.00uur gaan de tribunes open. Deze zijn dan alleen toegankelijk door de ‘middelste ingang’, dus niet via de zijkanten. Neem uw toegangsbewijs geprint mee zodat het scannen daarvan vlot kan verlopen? Als uw kaart gescand is kan deze in de oudpapier-box worden gedeponeerd zodat hij gerecycled kan worden.

De toegangskaarten zijn niet ‘op stoelnummer’ dus er zijn geen vaste plaatsen: Door de opstelling van de tribunes is elke stoel een goede stoel. Onze stagemanagers begeleiden u naar uw zitplaats. Volgt u hun aanwijzingen? Dank u!

Aanvang van de voorstelling is om 20.30uur, einde voorstelling om ± 23.10uur, er is (rond 21.45uur) een pauze. Als u (te) laat arriveert kan het zijn dat u om veiligheidsredenen even moet wachten voordat u op de tribune wordt toegelaten.

Op het terrein waar de uitvoering gegeven wordt geldt een totaal rookverbod: Roken mag alleen bij Hoeve Willem III, op de daarvoor aangewezen plekken. Let u er, bij droge omstandigheden, extra op dat uw peuk echt goed is gedoofd?

Wij verzoeken u om zo min mogelijk afval te veroorzaken. Mocht u toch iets weg moeten gooien dan staan daarvoor voldoende afvalzakken op het speelterrein: Doorzichtige zakken voor plastic, grijze/blauwe voor restafval.
Samen houden we de Peel schoon!

Eten en drinken is op de tribunes in het geheel niet toegestaan. Ook van thuis meegenomen waren mogen niet op de tribune worden genuttigd. Bij Hoeve Willem III zijn voldoende lekkere drankjes (en ijsjes!) te bestellen voor aanvang, in de pauze en na afloop van de voorstelling.

Indien het weer een veilige voorstelling niet toelaat dan wordt deze vooraf geheel geannuleerd. Dit maken wij zo snel mogelijk bekend via deze website, e-mail, de nieuwsbrief, de media en Facebook. We proberen u in dat geval op een andere datum te laten genieten van ‘Weg uit de Peel’.
Als dit niet mogelijk is, krijgt u de helft van het geld voor uw kaartje terug.

Indien we een voorstelling vanwege extreme weersomstandigheden na aanvang moeten afbreken dan vindt er geen inhaaluitvoering en/of restitutie plaats. Wij vragen om uw begrip hiervoor, wij hebben immers geen invloed op de weers-omstandigheden…

Bij (alleen) regen gaat de voorstelling gewoon door! We raden u aan om dat geval geschikte kleding mee te nemen of aan te trekken. Er zijn poncho’s te koop op het speelterrein. Opengeklapte paraplu’s zijn op de tribunes niet toegestaan.

Het kan in juni nog flink afkoelen ’s avonds. Er is een aantal lekker warme fleece-dekens beschikbaar (die we na afloop graag weer van u terugkrijgen). We hebben echter niet voor iederéén een dekentje. Als de weersverwachting aangeeft dat het ‘fris’ wordt dan kunt u zich daar natuurlijk ook op kleden.  Lange mouwen en broeken zijn, met het oog op rondvliegende beestjes, sowieso verstandig… Het terrein is goed begaanbaar maar ‘puur natuur’. Houd hier qua schoeisel rekening mee?

Het maken van foto-, video- en/of geluidsopnamen tijdens de uitvoering is, zonder uitdrukkelijke toestemming van de productieleiding, absoluut niet toegestaan. Natuurlijk zet u, voordat de uitvoering begint, uw telefoon (helemaal!) uit.

In geval van calamiteiten volgt u de aanwijzingen van onze backstage-medewerkers, herkenbaar aan fluorescerende hesjes,  op. Voor aanvang van de voorstelling wordt hierover meer informatie gegeven door de productieleiding.

Voor vragen kunt u op het terrein terecht bij onze medewerkers die herkenbaar zijn aan rode polo’s met ‘Weg uit de Peel’-opdruk. Zij kunnen u ook doorverwijzen naar hulp, bijvoorbeeld de EHBO. In Hoeve Willem III is een AED aanwezig.

Op het terrein is ook ons spelersdorp ‘Jannekedam’ gevestigd. Dit deel is dan ook echt alléén gereserveerd voor onze ‘cast en crew’ en voor niemand anders toegankelijk, dus ook niet voor fans / familieleden, etc.

Drie heel speciale leden van de cast bevinden zich ook op het ‘Weg uit de Peel-terrein’: Er is een speciale ruimte voor de paarden en de geit die een belangrijke rol spelen in ‘Weg uit de Peel’. Het verzoek is om deze dieren volledig met rust te laten zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op hun spel van die avond…

Waarschijnlijk zijn er nog wat andere ‘beestjes’ aanwezig tijdens de voorstelling: Muggen en mogelijk ook ‘knutten’
Hoewel de overlast daarvan op de plaats waar we spelen mee kan vallen adviseren we u toch voorzorgsmaatregelen te treffen: Lange broek, lange mouwen, dichte schoenen. Natuurlijk is er op het terrein (verantwoorde) anti-muggenspray te koop en voorzien wij u desgewenst van een welriekend wolkje ‘Deet’ bij de ingang van de tribunes.

Stichting de Theatermakers stelt zich niet verantwoordelijk voor het eventuele verlies of de beschadiging van uw persoonlijke eigendommen op en rond de speellocatie. Ook voor letsel kan Stichting de Theatermakers niet aansprakelijk gesteld worden. U betreedt het terrein en de tribune volledig op eigen risico.

Als iedereen zich aan de bovenstaande ‘sPeelregels’ houdt, dan staat vrijwel niets een bijzondere theater-ervaring meer in de weg: Wij kijken er naar uit om u in de Peel te verwelkomen bij ‘Weg uit de Peel’!

Met hartelijke Peelgroeten,

Jacques Vriens  : Script en regie
Bas Leenders     : Productie en promotie
Casper Vriens    : Technisch ontwerp en realisatie


Belangrijk voor spelers

Inschrijven Nieuwsbrief

Zoeken op deze site